BMW en Kubica eindelijk nog eens in de punten

Robert Kubica finishte vandaag als achtste en kon daardoor nog eens voor BMW punten scoren.
Voor BMW was het de eerste puntenfinish sinds de GP van Turkije. Ondanks het feit dat BMW onlangs het vertrek uit de F1 aankondigde kon het deze keer na de zomerbreak opeens wel terug mee vooraan in de middenmoot meerijden. Een puntenfinish was dan ook het verdiende resultaat.

“Tijdens de start zat ik midden in het veld en kon ik helaas geen plaatsen goedmaken. Tijdens de race was mijn snelheid echter goed. Ondanks dat mijn stints korter waren, kon ik tijdens de laatste pitstop Mark Webber inhalen. Ik ben dan ook erg tevreden,” aldus Robert Kubica.

Voor Nick Heidfeld verliep de race minder goed, de Duitser finishte buiten de punten.

“Dit resultaat is teleurstellend omdat ik niet heb kunnen laten zien waartoe ik in staat was. Na een goede start kon ik het tempo van de rijders voor me goed volgen. Ik liet Robert echter voorbij omdat hij lichter was. Vervolgens moest ik mijn positie verdedigen tegenover Sutil en verloor ik de aansluiting met de rest van het veld. Dat bleek cruciaal te zijn omdat Kovalainen later voor me reed en ik niet kon profiteren van het feit dat ik een lichtere wagen had,” aldus een teleurgestelde Nick Heidfeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}