BMW hoopt op een overwinning in 2008

BMW motorsport baas Mario Theissen denkt dat z’n rijders klaar zijn om overwinning te behalen in de F1. Voor beide rijders zou het een primeur zijn.

"Ik zie niet in waarom Nick niet zou kunnen winnen, of waarom hij niet om het kampioenschap zou kunnen strijden wanneer hij er de wagen voor zou hebben."

BMW hoopt dit seizoen op enkele overwinningen en een kans op de wereldtitel in 2009.

"Ik hoop dat we een wagen hebben waarmee onze rijders ongeveer evensnelle tijden kunnen rijden als Ferrari en Mclaren. In dat geval strijd je voor de overwinningen."

Heidfeld was enthousiast over z’n nieuwe wagen.

"Het is de mooiste wagen die ik ooit gezien heb. Dat zegt natuurlijk niets over de snelheid. Ik ben er wel zeker van dat ik races kan winnen, alles hangt van de wagen af maar in theorie moet het mogelijk zijn om het gat met de top te verkleinen. Ons doel is minstens 1 race te winnen."

Heidfeld’s collega Robert Kubica heeft ook alle vertrouwen in de F1.08.

"We hebben de juiste mensen op de juiste plaats om aan de fans te tonen dat we een race kunnen winnen dit seizoen."

Technisch directeur Willy Rampf denkt dat de F1.08 zeker goed genoeg is om een stap voorwaarts te zetten.

"De simulaties en de wind tunnel testen hebben er voor gezorgd dat we er vertrouwen in hebben. Alles hangt natuurlijk af van de concurrentie, en die zullen we pas kunnen inschatten in Melbourne."

Geef je mening over de nieuwe BMW Sauber op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=5137&start=50

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023