Boete voor Mercedes na overtreden brandstofreglement

Het Mercedes F1 team is door de FIA beboet omdat de renstal tijdens de eerste oefensessie een inbreuk op het brandstofreglement deed.


Volgens FIA-afgevaardigde Jo Bauer bedroeg de temperatuur van de brandstof die op Lewis Hamilton zijn wagen zou gebruikt worden om 17u44 slechts 20.3 °C. Dat was ruim onder de omgevingstemperatuur van 32 °C.

De gemeten temperatuur was een inbreuk op artikel 6.5.2 van het technisch reglement van de Formule 1 die stelt dat de temperatuur van brandstof niet te laag mag zijn.

De specifieke maatregel is er gekomen om er voor te zorgen dat teams geen te koude brandstof aan boord van een wagen tanken. Koelere brandstof zorgt immers voor een prestatievoordeel op het vlak van vermogen en dichtheid van de brandstof.

Lewis Hamilton werd gehoord door de stewards maar kreeg zelf geen bestraffing, het Mercedes F1 team moest voor de inbreuk een boete van 5 000 euro betalen.
a:0:{}
Volgens Valtteri Bottas heeft Mercedes tijdens de Russische GP enorm veel geluk gehad met het moment waarop de virtuele safety car plots begon.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022