Boterhamzakje verpest F1-comeback van Fernando Alonso

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso liet weten dat hij genoten heeft van een “leuke” terugkeer naar de Formule 1, tot een remprobleem hem tot een opgave dwong in de tweeëndertigste ronde.

In de beginfase van de race was Fernando Alonso in zijn Alpine steeds rond de tiende plek terug te vinden maar na de eerste serie pitstops viel de Spanjaard wat terug. Na tweeëndertig ronden moest Alonso er de brui aan geven omdat zijn bolide kampte met verhitte remmen veroorzaakt door…. een boterhamzakje.

“We hadden een remprobleem naar het einde toe en dat heeft er voor gezorgd dat we finish niet gehaald hebben,” aldus Alonso. “”Blijkbaar kwam er wat vuil in het remkanaal, wat een beetje jammer is.”

“Maar… ik denk dat de race leuk was tot op dat punt. De start, de eerste paar ronden, wat gevechten met mijn oude collega’s en ik heb ervan genoten. Maar nu ben je natuurlijk teleurgesteld dat je de zwart-wit geblokte vlag niet hebt gezien.”

De eerste race onder Alpine-vlag was er eentje zonder punten, dit door de remproblemen van Alonso en teamgenoot Esteban Ocon die op nogal onhandige wijze door Sebastian Vettel van de baan werd gereden. 

Nochtans had het team vorig jaar stappen in de goede richting gezet en toch kwamen ze maar flauw voor de dag tijdens de seizoensopener in Bahrein. Ook Alonso beseft ook dat het beter moet.

“Ik denk dat we ons nog moeten verbeteren,” zei hij. “Ik denk dat het erg close is in het middenveld, een paar tienden schelen een hoop posities, dus we zullen dingen moeten finetunen en goed moeten uitvoeren om elke race te verbeteren.”

“Een klein foutje kan veel posities kosten in de kwalificatie en de race. Het wordt dan ook een heel interessant seizoen om naar te kijken denk ik.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022