Bottas bedankt Hamilton omdat hij zich aan de afspraak heeft gehouden

Valtteri Bottas was teamgenoot Lewis Hamilton dankbaar nadat de Brit zich aan de afspraak hield tijdens de GP van Hongarije.

Na de pitstop kwam Lewis Hamilton vast te zitten achter zijn teamgenoot bij Mercedes, waardoor het team besloot om de plaatsen te ruilen. Zo kreeg Lewis Hamilton de kans om te vechten met de Ferrari-rijders.

Hamilton wist de Ferrari van Kimi Räikkönen echter niet voorbij te gaan, waardoor hij Bottas opnieuw voorbij moest laten. Daardoor mocht de Fin naar het podium als derde, ondanks een verschil van bijna negen seconden voor aanvang van de laatste ronde.

“Ik bedank Lewis om zich aan de afspraak te houden en me door te laten op het einde. Ik gaf hem immers de kans om voorbij de Ferrari-rijders te gaan”, vertelt Bottas op het podium in Hongarije.

“Het is jammer, want we hadden een goede snelheid op het einde van de race. Met deze startposities konden we niet beter doen.”

“Mijn start was niet de beste, waardoor ik niet kon aanvallen in de eerste bocht. Ferrari was erg sterk op de superzachte banden, maar het probleem met Sebastian maakte de race interessanter. We hadden ook problemen met de radio, maar ik weet niet wat het probleem was. Ik probeerde zo dicht mogelijk bij Kimi te komen, maar ik kreeg de kans niet om aan te vallen.”

“We besloten om te wisselen met Lewis en daarna had ik het moeilijk met de gedubbelden. Ik verloor tijd en raakte uit mijn ritme. Het team beloofde om opnieuw te wisselen en dat deden we. Het team hield zich dus aan de afspraak en daar ben ik erg blij mee, en dankbaar. Ik denk niet dat elke teamgenoot zou gewisseld hebben als je voor het podium vecht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022