Bottas enorm teleurgesteld: “Pijnlijk om zo tweede te worden”

De Fin Valtteri Bottas kwam tijdens de GP van Bahrein bijzonder dicht bij de overwinning. Ronden lang zette hij Sebastian Vettel onder druk maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de tweede plaats.


“Het is enorm teleurstellend om met zo’n goede racepace aan het einde van de race met zo’n klein verschil tweede te worden,” zei Bottas na afloop. “Ik moet nog bekijken of ikzelf of team iets beter hadden kunnen doen tijdens de race.”

“Het is echter een tweede plaats. We moeten hieruit leren en verder gaan. Er resten ons nog 19 races!”

En dat het bijzonder close was, dat zagen we tijdens de slotronden van de GP van Bahrein.

“Ik zag rood,” aldus Bottas. “Doordat we op de hardere bandencompound stonden wist ik dat we mogelijk tegen het einde van de race een kans zouden krijgen.”

“Vettel kreeg problemen en ik probeerde vervolgens iedere ronde perfect te rijden zodat ik hem kon bijhalen. Uiteindelijk volstond het niet om hem in te halen en te winnen.”

Indien de race mogelijk een ronde langer had geduurd had Bottas eventueel Vettel toch kunnen passeren maar daarvan wil de Fin niets weten.

“Wanneer dat of dat … daar wil ik niet van weten. De race was 57 ronden lang en Sebastian was het snelste aan de finish dus hij won,” zei Bottas tegenover ‘Sky Sports F1’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023