Bottas excuseert zich bij Mercedes: “Domme fout achter de safety car”

Valtteri Bottas eindigde de GP van China als zesde, al had er ongetwijfeld meer ingezeten indien hij geen “domme fout” achter de safety car had gemaakt, een fout waarvoor Bottas zich bij het team excuseert.

In vijfde positie maakte Bottas achter de safety car een erg pijnlijke en kostbare fout. Bottas spinde en verloor daardoor heel wat posities, het zorgde ervoor dat de Fin nooit echt meer vooraan in het stuk voor kwam.

“Het was bij het uitkomen van de bocht 10,” blikt Bottas terug op zijn fout. “Ik geloof dat ik in bocht 7 te horen kreeg dat de safety car tegen het einde van de ronde zou binnenkomen. Het was dan ook de laatste kans om op de rechte stukken door te ‘weaven’ de banden op temperatuur te brengen. Ik kwam redelijk traag uit de tiende bocht en ik probeerde door links en rechts te rijden en tegelijkertijd te versnellen wat temperatuur in de banden te krijgen. Ik begon te glijden en overcorrigeerde, waarna ik spinde en in het gras belandde. Ik geraakte vervolgens maar traag uit het gras.”

“Het is een fout waarop ik niet trots ben, ik probeerde alles om de banden warm te krijgen. Ik probeerde de banden van mijn wagen warmer te krijgen dan die van de wagens rondom mij. Ik wou me klaarmaken om aan te vallen. Ik ging echter te ver, maakte een fout en spinde. Ik verloor heel wat tijd, heel wat plaatsen en heel wat temperatuur in de banden.”

Bottas heeft naar eigen zeggen geleerd uit zijn fout en excuseerde zich ook bij het team.

“Ik heb me bij iedereen verontschuldigd. Het was een domme fout. Ik vermoed dat zo’n dingen nu eenmaal gebeuren maar het voelt verschrikkelijk slecht wanneer het jou overkomt. Het belangrijkste is echter dat je zoiets niet opnieuw doet en ik ben blij dat we binnen een week al in Bahrein rijden,” aldus Bottas. “De grootste fout die je nu kan maken is altijd maar aan die fout blijven denken. Ik moet begrijpen hoe ik mezelf kan verbeteren en gewoon doorgaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print