Bottas: “Ferrari is te snel voor Mercedes”

Valtteri Bottas kwalificeerde zich als derde, op bijna drie tienden van polesitter Sebastian Vettel. Volgens Bottas is Ferrari in Hongarije simpelweg te snel voor Mercedes.

Op vrijdag leek het alsof dat Red Bull zich in de debatten zou gaan mengen na twee besttijden tijdens de oefensessies, vandaag was het echter Ferrari dat de besttijden liet noteren tijdens zowel de derde oefensessie als de kwalificatie.

Een opmerkelijk constante echter dit weekend: Mercedes reed tot dusver geen enkele keer één van de besttijden tijdens de sessies. Volgens Valtteri Bottas is het dan ook logisch dat Vettel en Ferrari het snelst waren tijdens de kwalificatie.

“Zeker en vast vandaag was Ferrari simpelweg te snel voor ons,” blikte Bottas terug op de kwalificatie en de derde oefensessie. “We zagen tijdens de laatste oefensessie wat ze deden en we hadden dan ook een moeilijke kwalificatie verwacht.”

“Gisteren zag het er beter uit voor ons, vandaag was een verrassing. Het toont dat we werk te doen hebben op circuits , circuits die een maximale downforce van de wagen vragen. Om de een of de andere reden ondervinden we hier moeilijkheden, we moeten dan ook blijven werken.”

Volgens Bottas is morgen echter alles nog mogelijk tijdens de race. Er kan tijdens de race immers nog veel gebeuren.

“Dit is duidelijk niet de performance die we willen. Er wacht ons werk te verrichten met de wagen. Het zal echter een lange race worden en alles is nog steeds mogelijk,” besloot Bottas.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer