Bottas: “Geen idee of contractbesprekingen invloed op mijn prestaties hadden”

Valtteri Bottas voelt zich na de bekendmaking van zijn contractverlenging beter dan vlak voor de zomerpauze in de F1. De Fin blijft echter in het ongewisse of de contractbesprekingen invloed op zijn prestaties hadden.


“Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen of het een verschik maakt of niet,” aldus Bottas. “Ik kan alleen zeggen dat, wetende dat alles in orde is, het in de toekomst geen verschil zal maken.”

“Het is onmogelijk om te zeggen hoe, het voeren van gesprekken over een nieuw contract, je denkproces kan beïnvloeden, je manier van racen, je voorbereiding van het raceweekend.”

Wel weet Bottas dat hij liefst zo weinig mogelijke ‘externe’ afleiding heeft.

“Mezelf kennende presteer ik beter wanneer alles in orde is en wanneer er geen afleiding van buitenaf is. Ik voel me dan ook beter dan voor de zomerpauze.”

In de aanloop naar die zomerpauze ging Bottas in de fout en kon teamgenoot Lewis Hamilton in de wk-tussenstand ook serieus uitlopen. Of dat door de contractbesprekingen kwam durft Bottas niet te zeggen.

“Het zou leuk zijn om te weten of fouten zoals ik in bijvoorbeeld Hockenheim maakte er door beïnvloed werden of niet,” blikt Bottas terug op de periode voorafgaand aan zijn contractverlenging.

“Ik kan het eerlijk gezegd echter niet zeggen. Toen ik van de baan ging dacht ik niet of ik nu al dan niet al een nieuw contract had. Wie weet wat voor invloed het heeft,” besloot Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022