Bottas: “Gele vlag heeft me de polepositie gekost”

Valtteri Bottas moest tijdens de kwalificatie met een handvol duizendsten teamgenoot Lewis Hamilton voor zich dulden en daar zat de gele vlag door een gespinde Esteban Ocon voor iets tussen.


“Zeker en vast,” antwoordde Bottas na afloop op de vraag of de gele vlag hem de polepositie had gekost. “Ik kon nog sneller en probeerde alles goed te krijgen in één rondje.”

“Mijn eerste snelle rondje was oké maar niet perfect, ik keek er dan ook naar uit om in mijn tweede run sneller te gaan. Ik kreeg die kans echter niet en dat is zeker en vast teleurstellend. De snelheid zat heel het weekend immers goed.”

aanvankelijk werden er weinig inhaalmanoeuvres verwacht maar Bottas denk echter wel dat hij tijdens de race kans maakt om Hamilton te verslaan.

“We kwamen naar hier met de verwachting dat het bijna onmogelijk zou zijn om in te halen,” aldus Bottas. “We hebben tijdens de oefensessies echter gemerkt dat het circuit redelijk breed is en dat je in de bochten verschillende rijlijnen kan nemen zodat je de dirty air kan proberen ontwijken.”

“Ik hoop dat ik een kans krijg in de eerste bocht en ik hoop vooral dat de kopwind ook morgen blijft aanhouden. Dat zou mooi zijn en me een tow bezorgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print