Bottas heeft vertrouwen in nieuw contract bij Mercedes

Valtteri Bottas gelooft dat zijn prestaties dit seizoen voldoende zijn om volgend jaar ook voor Mercedes te rijden, ondanks hij 59 punten minder heeft dan teamgenoot Lewis Hamilton.


Valtteri Bottas hoopte in zijn tweede seizoen bij Mercedes om voor de titel te kunnen vechten, maar een combinatie van ongeluk en betrouwbaarheidsproblemen gooiden roet in het eten. Hij miste zo immers een aantal mogelijke overwinningen. Zo had Bottas bijna de GP van Azerbeidzjan gewonnen en verloor hij heel wat punten na de crash met Vettel in Frankrijk en na een hydraulisch probleem in Oostenrijk.

Op dit moment heeft Bottas nog geen contract voor het seizoen 2019, maar er wordt wel verwacht dat de Fin bij Mercedes zal blijven. Bottas deed het in vier van de tien kwalificaties beter dan teamgenoot Hamilton. Hij vertrouwt er dan ook op dat Mercedes genoeg van hem heeft gezien om ook volgend seizoen een zitje bij de wereldkampioenen af te dwingen.

“Ik sta op een degelijke plaats in het kampioenschap”, vertelt Bottas, die vijfde staat in het kampioenschap. “Hoewel ik niet het aantal punten heb gescoord dat ik zelf wilde, presteerde ik steeds op het niveau dat het team van me verwacht. Ik ben ook zelf tevreden met mijn prestaties. Enkel het team is echter in staat om erg gedetailleerd te zien hoe ik elke race presteer.”

“Om enkele overwinningen achter je naam te hebben is ook geen slechte zaak voor je eigen toekomst. Maar het team weet op welke manier ik steeds beter wordt.”

Bottas denkt dat hij steeds beter wordt in vergelijking met Hamilton.

“Ik voel dat ik beter ben geworden in mijn zwaktes, maar ook mijn sterktes. Ik presteer dan ook dichter bij de resultaten van Hamilton, waardoor het verschil kleiner is geworden. Ik denk dan ook dat ik in staat ben om alles uit de wagen te halen en dat mijn strijd met Hamilton erg close is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen