“Bottas is een toekomstig wereldkampioen”

Dat zegt althans Claire Williams, de dochter van Frank Williams, over de Fin die voor het team van haar vader rijdt.
image
Claire Williams is samen met de rest van het team onder de indruk van de prestaties en de houding van de Finse Williams-piloot. In een interview met de officiële F1-website laat ze weten in Valtteri Bottas een toekomstig wereldkampioen te zien.

“Hij is zo geweldig. Hij is koel en gelaten. Hij is een typische Fin,” aldus Claire tegenover formula1.com. “Ik denk echt dat we een toekomstig wereldkampioen bij ons hebben. Natuurlijk moeten we hem wel een auto geven waarmee hij zijn talent kan bewijzen. Tot nu toe heeft hij erg goed gepresteerd. Hij heeft iedere race uitgereden, met uitstekende inhaalmanoeuvres heeft hij plaatsen goedgemaakt en hij geeft de ingenieurs uitstekende feedback waardoor de auto verbeterd kan worden.”

Volgens Claire beschikt Bottas over een echte no-nonsense mentaliteit, iets waarover ook haar vader beschikt. Bovendien zijn de resultaten van Bottas erg goed in vergelijking met die van Pastor Maldonado, zeker wanneer je weet dat Maldonado ondertussen al heel wat ervaring heeft en Bottas een rookie is. Er wacht Bottas dan ook mogelijk nog een grootse toekomst in de Formule 1 …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}