Bottas krijgt reprimande voor incident met Stoffel Vandoorne

Valtteri Bottas heeft een reprimande gekregen voor het opmerkelijke incident met Stoffel Vandoorne tijdens de derde oefensessie voor de GP van België.

Bovenaan Eau Rouge werd Stoffel Vandoorne bij het opkomen van Kemmel Straight gehinderd door Valtteri Bottas. Onze landgenoot probeerde Bottas vervolgens links in te halen en net op dat moment ging Bottas in zijn Mercedes naar links.

Vandoorne kwam met zijn McLaren op het gras terecht, verloor de controle over zijn wagen en spinde. Vandoorne raakte met zijn McLaren MCL33 net de vangrails maar kon toch deelnemen aan de kwalificatie.Het incident had echter veel erger kunnen aflopen en de stewards startten dan ook een onderzoek.

Na dat onderzoek besloten de stewards om Valtteri Bottas een reprimande te geven. Daarbij hielden ze rekening met het feit dat Bottas onmiddellijk schuld bekende en zei hij dat hij Vandoorne niet in zijn spiegels zag naderen, dit ondanks het feit dat hij door het team gewaarschuwd was.

Voor Valtteri Bottas is het de eerste reprimande van het seizoen. De Fin had zelfs met een eventuele gridpenalty voor het incident sowieso achteraan de grid moeten starten. Bottas had immers al een gridpenalty gekregen voor het wisselen van motoronderdelen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen