Bottas mist polepositie maar is trots op Mercedes

Valtteri Bottas leek even op weg naar de polepositie maar de Fin moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats op de grid, naast teamgenoot Lewis Hamilton op de eerste startrij.

Tijdens zijn eerste snelle run in Q3 ontsnapte Bottas aan een gebroken ophanging toen hij in het smalste gedeelte van het circuit met zijn bolide de muur raakte. Bottas kon zijn ronde echter afwerken en die was goed voor de voorlopige polepositie.

Na de onderbreking door de rode vlag slaagde Hamilton er tijdens zijn ultieme snelle run echter in om de polepositie te veroveren. Bottas slaagde er eveneens in om zijn tijd te verbeteren maar moest tevreden zijn met de tweede tijd.

“Mijn laatste snelle rondje was niet zuiver genoeg! Ik denk dat Lewis een redelijk goed rondje had en ik niet. Ik voelde me niet zo comfortabel met de temperatuur van de banden. Het was de eerste keer dat we probeerden om tijdens het eerste rondje een snelle rondetijd neer te zetten. Ik kreeg ze niet goed aan het werk als Lewis,” blikt Bottas terug op zijn kwalificatie.

“Ik had niet voldoende grip. Mijn run daarvoor en voor de rode vlag was alles oké,” besluit Bottas.

Mercedes slaagde erin om uiteindelijk de kwalificatie te domineren, het deed zelfs terugdenken aan de voorbije jaren waarin Mercedes de F1 domineerde. Raikkonen, de eerste niet-Mercedes, volgde immers op meer dan een seconde.

“Ik ben teleurgesteld dat ik de polepositie niet heb weten te bemachtigen. Dat was zeker en vast mijn doel vandaag, maar ik ben echt trots. We hebben gedurende de oefensessies immers grote veranderingen aangebracht. We waren om eerlijk te zijn in het begin wat op de dool. We zijn er echter in geslaagd om de situatie om te keren, daarover ben ik dan ook erg tevreden,” aldus Bottas. “Als team hebben we morgen zeker en vast een uitstekende startpositie. We zullen een mooi gevecht hebben en hopelijk behalen we een dubbeloverwinning.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print