Bottas over mogelijk vertrek bij Mercedes: “Ik heb een plan B”

Bij Mercedes zullen de in de loop van de zomerpauze een beslissing nemen over het rijdersduo voor 2020. Valtteri Bottas heeft alvast een ‘noodplan’ indien hij niet bij Mercedes mag blijven.


“Het gaat tussen Esteban en Valtteri,” zei Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff eerder al.

“Het draait een beslissing te nemen omtrent stabiliteit, een geweldige persoonlijkheid en zeer goede rijder versus de jeugd een kans geven in een wagen die erg veel potentieel heeft maar tegelijkertijd ook risico’s met zich meebrengt.”

Het is dan ook maar wat Mercedes zal beslissen. Kiest de renstal voor ervaren ‘rot’ Valtteri Bottas of wil het team de jeugd, in de naam van Esteban Ocon, een nieuwe kans geven.

Valtteri Bottas gaat er vanuit dat hij ook begin volgend jaar nog voor het Mercedes F1 team zal rijden. Maar wat indien Mercedes toch beslist om Bottas aan de kant te schuiven voor Ocon? Dan heeft de Fin naar eigen zeggen alvast een plan B klaar.

“Wanneer je je in een positie bevindt waarin je alsnog in de F1 wil rijden dan moet je een plan B hebben en zelfs een plan C,” vertelde Bottas in Boedapest

“Uiteraard denk ik daarover allemaal na. Ik praat er veel over en het is goed dat we verschillende plannen hebben,” besloot de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}