Bottas van held naar antiheld en terug

Valtteri Bottas kroop even door het oog van de naald, maar knokte zich knap terug tot een zesde plaats.


Na een ietwat teleurstellende kwalificatie voor beide Williams-rijders, was de race van vandaag één van tegengestelden. Felipe Massa werd meteen na de start uit de race gekegeld door een technisch mankement op de Caterham van Kamui Kobayashi, waarop de Japanner achterop Massa knalde.

Valtteri Bottas kende wel een goede start, waarna de Fin goed op snelheid kwam, en het ene na het andere inhaalmanoeuvre uitvoerde. Toen hij in gevecht was met Fernando Alonso voor de vijfde plaats, maakte Bottas een fout, waardoor hij met zijn rechterachterwiel in aanraking kwam met de muur. Gelukkig voor Bottas bleef de schade beperkt tot een lekke band.

Na zijn pitstop kwam de Fin op de zestiende plaats terecht. De door hem zelf veroorzaakte safety car zorgde er echter voor dat Bottas meteen weer kon aansluiten. Na een mooie inhaalrace werd de inspanning van de Williams-rijder toch nog beloond met een zesde plaats en de bijhorende acht punten.

“De auto presteerde vandaag heel goed, en dat is een leuk gegeven met nog een heel seizoen in het vooruitzicht. We mogen als team fier zijn op de progressie die we gemaakt hebben sinds vorig seizoen.” geeft Bottas aan.

“Ik ben echter wel teleurgesteld in mezelf. Ik ging iets te hard voor die positie, waardoor ik tegen de muur reed, en een lekke band kreeg. Daardoor verloor ik heel wat plaatsen, en moest ik de rest van de race vechten om mijn fout recht te zetten. Ik kon nog enkele mooie inhaalacties maken, maar ik moet ervoor zorgen dat ik in de toekomst niet opnieuw dezelfde fout maak.”

“We beschikten over de snelheid waardoor we nog beter konden geëindigd zijn, dus ik ben zeer benieuwd wat we in Maleisië kunnen bereiken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}