Bottas wil een nieuw contract van minstens twee jaar bij Mercedes

Valtteri Bottas zijn contract bij het Mercedes F1 team loopt eind dit seizoen af. De Fin wil deze keer met niets minder dan een contract van twee jaar tevreden zijn.


Bottas maakte begin 2017 enigszins verrassend de overstap van Williams naar Mercedes. De Fin lag nog onder contract bij Williams maar Mercedes kocht Bottas weg bij Williams om Nico Rosberg plots te kunnen vervangen. De Duitser besliste immers totaal onverwacht om enkele dagen na het behalen van zijn wereldtitel de F1 vaarwel te zeggen.

Bij Mercedes kreeg Bottas slechts een contract van een jaar. De renstal wou zou haar “opties open houden voor 2018”. Bottas maakte een goede indruk, won drie races, veroverde vier poleposities en eindigde als derde in de wk-stand. Meer dan voldoende om zijn contract verlengd te zien. Grote vraag is echter wat er met Bottas zal gebeuren na het huidige seizoen.

Bottas bevindt zich immers in dezelfde situatie als vorig jaar: een contract van slechts een jaar dat al eind dit seizoen afloopt. De Fin wil graag langer bij Mercedes blijven maar dan wel voor minstens twee jaar.

“Ik zou graag bij het team blijven en dat hopelijk voor een lange tijd,” vertelde Bottas tegenover ‘Motorsport’. “Dat is mijn doel. Zo lang ik blijf presteren zoals ik dit jaar heb gedaan dan zou het oké moeten zijn.”

“Ik heb zowat altijd éénjarige overeenkomsten gehad. Ik zou dan ook graag eens voor bijvoorbeeld de komende twee jaar weten wat ik zal doen,” besloot Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA