Boullier: “Alleen fabrieksteams kunnen kampioenschappen winnen”

Eric Boullier, teambaas bij McLaren, geeft toe dat zijn team niet voor kampioenschappen zal kunnen strijden zolang het een klant is van Renault.


McLaren heeft een overeenkomst met Renault om hun krachtbron te gebruiken tot het einde van 2020, nadat het vorig jaar afscheid nam van Honda. McLaren reed drie seizoenen lang achteraan de grid met de Honda-motor, maar Boullier beseft ook dat McLaren met Renault niet in staat zal zijn om te vechten om wereldtitels.

“Ik denk dat Red Bull aantoont dat het wel degelijk mogelijk is om races te winnen als klantenteam, maar ik denk dat een kampioenschap winnen onmogelijk is als klantenteam. Daarvoor heb je de status van fabrieksteam nodig.”

Dit standpunt komt overeen met de gedachten van voormalig McLaren-baas Ron Dennis, die Honda terug in de Formule 1 hielp, maar is in tegenspraak met de keuze van McLaren voor een Renault-krachtbron. Red Bull maakte afgelopen week wel de keuze om het eerste team van het steeds beter wordende Honda te worden voor de komende twee seizoenen.

Boullier denkt echter dat McLaren op de korte termijn nog steeds beter af is met een Renault-krachtbron. De Fransman moet dan ook toegeven dat het chassis van McLaren faalt.

“Vorig jaar hadden we nog geen enkel punt en nu strijden we met Renault om de vierde plaats. We hadden echter liever comfortabel op de vierde plaats gestaan, wat één van onze doelen was aan het begin van het seizoen. De wagen presteert dit jaar niet zoals we het hadden verwacht. Maar we gebruiken deze periode als een experimentele ervaring.”

“We willen zo veel mogelijk leren van deze wagen en van de samenwerking met Renault. Er zijn immers een aantal technische mogelijkheden die we nog niet hebben ontdekt”, sluit Boullier strijdvaardig af.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022