McLaren: “We blijven onze wagen doorontwikkelen om herhaling van onze fouten te voorkomen”

De nieuwe aerodynamische reglementen voor volgend seizoen betekent dat de F1-teams snel zullen overschakelen naar het ontwikkelen van hun wagen voor 2019. Eric Boullier zegt echter dat McLaren zich vooral zal blijven focussen op hun huidige wagen. Het team uit Woking gaat immers voluit om de problemen van hun huidige wagen op te lossen, aldus Boullier.


De F1-teams zullen zeker een oog houden op de nieuwe aerodynamische reglementen voor 2019, die ervoor moeten zorgen dat inhalen makkelijker wordt en dat er dichter op elkaar geracet wordt.

We zijn echter nog maar in een derde van het huidige seizoen, waardoor de kampioenschappen nog volledig open liggen. McLaren gaat het in ieder geval niet rustiger aandoen in de ontwikkelingsstrijd. Het team uit Woking behaalt niet de beloofde prestaties en Boullier wil dan ook het beste halen uit hun huidige bolide.

“Het is volgens mij het waard om de huidige wagen verder te ontwikkelen. Eerst en vooral moeten we begrijpen wat er verkeerd loopt, zodat we dezelfde fouten niet in de toekomst maken”, klinkt het bij Boullier.

“Er is daarnaast ook nog tijd genoeg om deze wagen verder te ontwikkelen, zodat we het gebrek aan grip in de trage bochten kunnen oplossen. Dat heeft immers een grote impact op onze prestaties.”

“We moeten echter de juiste balans vinden. Want we moeten er ook voor zorgen dat we de ontwikkeling van de volgende wagen niet achteruitstellen. Want het wordt belangrijk om die wagen ook te begrijpen. Maar voorlopig zetten we alles op alles om de huidige problemen op te lossen. Natuurlijk zullen we vroeg beginnen met de nieuwe wagen.”

Verder voegt Boullier er aan toe dat hij het vertrouwen heeft in wat er achter de schermen gaande is in Woking.

“Ik vertrouw de groep mensen bij McLaren voor de volle honderd procent. Maar ik kan zeggen dat de huidige wagen zeker niet de wagen is die we verwacht hadden. We moeten begrijpen waarom dat zo is, om de juiste visie en leiderschap te hebben zodat we competitieve wagens kunnen maken in de toekomst.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen