“Brandstof van Ferrari werd dit seizoen al tien keer gecontroleerd”

Een fout met de brandstof bij Ferrari leidde tot heel wat speculaties en verdachtmakingen in de F1-paddock. Toch moet er volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet te veel achter gezocht worden.


“Er is een bepaalde hoeveelheid brandstof die je tijdens een race mag gebruiken (110 kg), die wordt rechtstreeks gemeten door de ‘fuel flow meter’ of de injectoren, of eventueel door het wegen van de wagen,” lichtte Binotto in Abu Dhabi de regelgeving met betrekking tot de brandstof toe.

“Je weegt de wagen aan het begin van de race en aan het einde. Je berekent het verschil en je weet wat er verbruikt is. Om dat te doen geef je een bepaalde hoeveelheid brandstof aan waarmee je de wagen vult.”

“De FIA controleert soms wat er is aangegeven door gewoon de wagen te wegen en probeert dat dan te verifiëren. Het is niet de eerste keer dat zo’n procedure wordt gedaan.”

Volgens Binotto moet men stoppen met te speculeren dat Ferrari de boel probeert te belazeren. Ferrari werd naar eigen zeggen al enorm vaak gecontroleerd.

“Dit seizoen werden we al minstens tien keer gecontroleerd. Het was zeker en vast niet de eerste keer,” aldus de Ferrari-teambaas.

“Vandaag hadden we een discrepantie, eentje waarvan we de oorzaak niet kennen en graag de details kennen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen