Brandstoflek oorzaak van brand bij Lewis Hamilton

Spektakel tijdens het eerste deel van de kwalificatie want plots zagen we een brandende Mercedes op de Hungaroring rijden.

Lewis Hamilton kreeg opnieuw met pech af te rekenen want in Q1 schoot zijn Mercedes achteraan in brand, waarna er voor Hamilton niets anders op zat dan zijn wagen aan het ingang van de pitlane aan de kant te plaatsen. Oorzaak van de brand was blijkbaar een brandstoflek, zo liet Mercedes weten via Twitter.

Hamilton was zichtbaar teleurgesteld, niet alleen omdat hem morgen opnieuw een serieuze inhaalrace wacht, maar ook omdat het een kostbaar probleem kan geweest zijn voor de rest van het seizoen. De teams mogen van heel wat onderdelen maar vijf exemplaren gebruiken, waardoor een bijkomende bestraffing later dit seizoen dreigt voor de Brit.

“Ik weet het niet om eerlijk te zijn. Er was blijkbaar iets defect, maar ik heb er nog niet met het team over gesproken. Wat kan ik zeggen,”, zei Hamilton tegenover verschillende journalisten in de F1-paddock terwijl de kwalificatie nog bezig was. Hamilton wist toen zelf nog niet dat een brandstoflek de oorzaak was van de brand. Daarvan brachten de journalisten van de Duitse zender RTL hem op de hoogte. “Een brandstoflek? Dat zou kunnen, maar de brand was het ergste natuurlijk.”

“Het is één van de moeilijkste circuits om in te halen. Waarschijnlijk moet ik ook de motor nog eens wisselen wat betekent dat ik later dit seizoen nog ergens een gridpenalty van tien plaatsen zal krijgen door deze wissel. Ik had het eigenlijk al kunnen denken dat zoiets zou gebeuren. IK zal echter morgen proberen om zo veel mogelijk terrein goed te maken.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print