Bratches: “Alonso heeft gelijk als hij zegt dat de F1 voorspelbaar is”

Sean Bratches, de commercieel directeur van de F1, heeft laten weten dat de F1 inderdaad voorspelbaar kan zijn, zoals Alonso eerder liet weten. Bratches zegt echter dat ze plannen hebben om de sport weer zo verrassend mogelijk te maken.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Toen Alonso verklaarde waarom hij uit de F1 zal stappen in 2019, liet hij onder andere weten dat hij de sport te voorspelbaar vond. Bratches zei dat hij dit niet erg mooi verwoord heeft, maar dat er wel een zekere kern van waarheid in zit.

“Als ik de verantwoordelijke van communicatie was van Alonso, zou ik hem geadviseerd hebben om het anders te verwoorden. Ik denk dat de F1 een kans heeft om minder voorspelbaar te worden en ik denk dat het belangrijk is om daar naartoe te werken. Sinds 2015 hebben maar drie teams een Grand Prix gewonnen, dus het is inderdaad erg voorspelbaar,” aldus Bratches.

Verder vergeleek hij ook de F1 met voetbal, waar de onderste teams toch een redelijke kans hebben om de topteams te verslaan. Bovendien heeft hij ook lovende woorden over Alonso aangezien hij veel waarde aan de sport heeft toegevoegd.

“In de Premier League bijvoorbeeld, hebben de drie laatste laatste teams sinds het seizoen van 2014-2015 de teams uit de top zes voor 23% van de wedstrijden verslagen of ermee gelijk gespeeld. Dat gebeurt nooit in de F1. Ik denk dat Alonso gelijk heeft en ik hoopte dat hij nog tien jaren in de sport kon blijven. Hij is een fenomenale ambassadeur van de sport, een legende en een held. Ik hoop dat zijn merk nog vele jaren in de autosport te zien blijft.”

“Ik was teleurgesteld uit het standpunt van een onderneming. Hij is heel lang in de sport actief geweest, op de beste momenten. Ik respecteer echter zijn beslissing om verder te gaan en ik hoop dat we hem kunnen warm maken voor om in de toekomst ambassadeur te worden van deze geweldige sport,” sloot Bratches af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen