Brawn en Fry zijn enthousiast over toekomst

Bij Honda heeft men de stand van zaken bekend gemaakt. Honda is, zoals eerder vermeld, nog steeds op zoek naar een overnemer voor het team en zegt dat het meerdere voorstellen heeft gekregen. Nick Fry en Ross Brawn willen nog steeds verder met het team en beweren, net als rijder Jenson Button, dat de nieuwe eigenaar ook al meteen een goede wagen ter beschikking zal krijgen. Naar verluidt zouden er zelfs al gesprekken zijn geweest met meerdere personen die het team willen overnemen.

Nick Fry is optimistisch en dat alleen al omwille van de besprekingen die aan de gang zijn. Volgens de CEO van Honda wil dit zeggen dat er duidelijk interesse is en hij denkt dan ook dat er na Kerstmis een nieuwe eigenaar zal zijn. Brawn en Fry maakten ook al duidelijk dat de nieuwe eigenaar maar best zo vlug mogelijk kan beslissen want de tijd begint nu echt wel te dringen. Indien men het seizoen goed wil starten is de tijd van groot belang aangezien Honda een zeer slecht moment wist uit te kiezen om zich terug te trekken uit de sport.

De wagen voor 2009 is bovendien ook de eerste Honda-wagen die volledig is ontwikkeld door teambaas Ross Brawn. Brawn was bij Ferrari destijds al de meesterstrateeg en wist ook toen al topwagens te bouwen voor ondermeer Michael Schumacher. Op dit ogenblik werkt men nog steeds verder aan de wagen voor 2009 zodat men, indien er een koper komt, in Melbourne een topwagen op de grid kan laten verschijnen.  Het moment waarop zich een koper zal bekendmaken zal uiteraard niet lang meer op zich laten wachten. Vooral Jenson Button zal op dat ogenblik een gat in de lucht springen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023