Brawn wil Button weghouden van de andere F1-teams

Bij Brawn GP zijn ze uiteraard erg tevreden met de prestaties van Jenson Button. De Brit staat afgetekend aan de leiding van het kampioenschap. Het team wil Button nu al een nieuw contract aanbieden zodat de Brit niet wordt weggepikt door andere teams.
Button heeft momenteel een driejarig contract dat in 2011 afloopt. Toch is men bij Brawn GP bereid om Button een fikse opslag geven in ruil voor een nieuw contract. Dit moet ervoor zorgen dat de Brit niet plots naar een andere team gaat door het lichten van één van de opties in zijn contract.

Jenson Button ging met het oog op het behouden van zijn F1-zitje akkoord met een aanzienlijke salarisverlaging, dit was immers de enige optie om aan de slag te kunnen blijven in de formule 1. Brawn GP loopt nu echter het risico dat een ander team een financieel aanlokkelijk aanbod doet en de Brit vroeger dan voorzien bij Brawn GP de deur achter zich dicht trekt.

Het is echter geweten dat Button erg graag bij Brawn GP is en het nieuwe contractvoorstel lijkt dan ook een blijk van wederzijds respect.

“Hij heeft vrijwillig heel wat van zijn salaris ingeleverd, maar hij heeft een contract voor meerdere jaren. We zullen later dit seizoen bespreken hoe we hem fair kunnen belonen,” zei Nick Fry tegenover Autosport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023