BREAKING NEWS: Carlos Sainz scoort eerste podium na bestraffing Hamilton

Lewis Hamilton heeft na afloop van de GP van Brazilië een tijdstraf gekregen waardoor de Spanjaard Carlos Sainz zijn eerste podiumplaats in de Formule 1 behaalt.


Tijdens het knotsgekke slot van de Braziliaanse GP was er een aanrijding tussen Lewis Hamilton en Alex Albon. Die laatste zag door de aanrijding zijn allereerste F1-podium verloren gaan terwijl Lewis Hamilton kon doorrijden en als derde over de finish reed.

Hamilton mocht op het podium ondanks het feit dat hij meteen na afloop van de race in een interview de schuld voor de aanrijding op zich nam en zich bij Albon excuseerde.

De stewards besloten de aanrijding echter pas na de podiumceremonie grondig te onderzoeken. Hamilton kreeg vervolgens een tijdstraf van vijf seconden waardoor Carlos Sainz naar de derde plaats opschuift en zijn allereerste ‘podiumplaats’ in de F1 behaalt.

Jammer genoeg voor de Spanjaard mocht hij niet meteen na de race op het podium. Hamilton valt door zijn tijdstraf van vijf seconden terug naar de zevende plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022