Sky Sports: “GP van Australië gaat door ondanks coronabesmetting”

Slechts luttele uren voor aanvang van de eerste oefensessie is beslist dat de GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2020, ondanks de coronabesmetting bij het McLaren F1 team gewoon zoals gepland zal doorgaan, zo bericht althans het meestal erg betrouwbare ‘Sky Sports’.


Normaal gesproken gaat dus om 13u lokale tijd, 2u Belgische tijd, het licht aan het einde van de pitlane op groen voor de eerste oefensessie voor de GP van Australië. Behoudens tegenbericht en nieuwe gegevens met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus in Australië zal de eerste F1-race van het nieuwe F1-seizoen gewoon doorgaan.

Op woensdag raakte bekend dat leden van verschillende teams symptomen van het coronavirus vertoonden. Uit voorzorg gingen de desbetreffende personen in zelfquarantaine en werd een coronatest afgenomen. Bij acht personen was deze negatief, maar een teamlid van McLaren testte wel positief.

McLaren besloot vervolgens om niet deel te nemen aan de F1-race in Australië en daarmee verhoogde meteen ook de druk op de F1, de FIA en de organisatoren van de F1-race om de GP van Australië te annuleren.

Uren was het vervolgens wachten op nieuws. Aanvankelijk volgde enkel de mededeling dat de F1 de situatie met de lokale overheden en gezondheidsinstanties bestudeerde maar uiteindelijk viel dan toch de beslissing om de F1-race te laten doorgaan, zo laat ‘Sky Sports’ weten.

Ross Brawn, de sportief directeur van de F1, had enige tijd geleden laten verstaan wanneer een race wel of niet zou doorgaan.

“Indien een team een land niet binnengeraakt dan kunnen we uiteraard niet racen, maar wanneer een team zelf beslist om niet te racen dan zullen we de race wel laten doorgaan,” aldus Brawn.

De beslissing om de GP van Australië wel te laten doorgaan is desondanks opmerkelijk omdat de voorbije uren wereldwijd verschillende sportevenementen geannuleerd werden. Bovendien betreft het een besmetting van een teamlid van een F1-team, het risico op mogelijke verdere verspreiding in de F1-paddock is dan ook groot.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021