BREAKING NEWS: Mercedes vraagt officieel om verdedigende actie Max Verstappen opnieuw te bekijken: dreigt alsnog bestraffing?

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Meteen na afloop van de GP van Brazilië werd al gesuggereerd dat Mercedes mogelijk beroep zou doen op haar ‘recht tot herbekijken’ van de verdedigende actie van Max Verstappen tegenover Lewis Hamilton.

Mercedes dient het officieel verzoek tot het herbekijken van de ‘verdedigende actie’ van Verstappen in ronde 48 en dit nadat er ‘nieuw bewijsmateriaal’ is opgedoken. Dat nieuw bewijsmateriaal zijn onboard-beelden van Max Verstappen waarbij de camera gericht op zijn stuur te zien is.

Eerder raakte reeds bekend dat de stewards op het moment van hun beslissing om het incident te noteren maar niet te onderzoeken de desbetreffende beelden niet ter beschikking hadden.

Tijdens het raceweekend in Brazilië werd Lewis Hamilton gediskwalificeerd nadat Red Bull zich vragen had gesteld bij de achtervleugel en het DRS op Lewis Hamilton zijn F1-bolide. Ook raakte Verstappen nog eens Hamilton zijn achtervleugel na de kwalificatie aan.

Bij Mercedes voelden ze zich geviseerd en onrecht aangedaan. Er werd letterlijk gezegd dat als er in de toekomst ’tape aan de achtervleugel van de Red Bull F1-bolide’ zou hangen, dat ze zich dan vragen zouden stellen.

Met haar ‘recht tot herbekijken’ van de actie van Verstappen in ronde 48 zet Mercedes duidelijk alles op alles om Verstappen eventueel toch een bestraffing te doen krijgen. Het is nu afwachten of dat ook zal gebeuren. Voorlopig is nog niet geweten wanneer de stewards opnieuw naar het incident zullen kijken maar dat zal ten vroegste in de aanloop naar de GP van Qatar zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022