BREAKING NEWS: Mick Schumacher officieel reserverijder bij het Mercedes F1 team

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft Mick Schumacher bevestigd als officieel reserverijder voor het team in 2023.

Mick Schumacher reed de voorbije twee seizoenen voor het Amerikaanse Haas F1 team maar de renstal besloot om Schumacher te vervangen door Kevin Magnussen. Voor Schumacher betekende het ook dat hij geen racezitje had voor het F1-seizoen 2023.

Schumacher hoopt vooral om na een jaar aan de zijlijn terug in 2024 op de F1-startgrid te staan. Al snel werd Schumacher gelinkt aan een mogelijke rol als test- of reserverijder bij het Mercedes F1 team.

Na weken van geruchten is Mick Schumacher nu ook officieel bevestigd als reserverijder bij Mercedes, een rol waarin hij volgens Mercedes ook een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe Mercedes W14.

“Ik ben erg blij dat ik als reserverijder in 2023 deel mag uitmaken van het Mercedes F1 team,” vertelt een enthousiaste Mick Schumacher in een reactie. “Ik ben erg toegewijd en zal alles geven om binnen deze zeer competitieve en professionele omgeving bij te dragen aan de performance van het team.”

“Ik beschouw dit als een nieuwe start, ik kijk er naar uit. Ik ben Toto en iedereen die hierbij betrokken is dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben.”