BREAKING NEWS: Tijdstraf voor Raikkonen en Giovinazzi: Hamilton en Kubica in de punten

Beide Alfa Romeo-rijders hebben na afloop van de GP van Duitsland een tijdstraf van dertig seconden gekregen. Lewis Hamilton en Robert Kubica finishen daardoor in de punten.


Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi finishten de GP van Duitsland oorspronkelijk op de zevende en achtste plaats maar al snel na de race werd duidelijk dat de stewards een onderzoek instelden naar beide rijders en hun wagen.

Raikkonen en Giovinazzi zouden tijdens de start van de race een vermeende inbreuk gepleegd hebben op artikel 27.1 van het sportief reglement van de F1, wat betrekking heeft op het feit dat een rijder zelfstandig en zonder hulp zijn wagen moet besturen.

Daarnaast werd er ook een onderzoek ingesteld naar artikel 9.3 van het technisch reglement van de F1, wat betrekking heeft op het gebruik van tractiecontrole en het voorkomen van wielspin.

Na onderzoek van de stewards werd geoordeeld dat beide rijders een tijdstraf krijgen van dertig seconden. Daardoor vallen Raikkonen en Giovinazzi buiten de punten en finisht Hamilton uiteindelijk als negende en behaalt Robert Kubica het allereerste wk-punt voor Williams dit seizoen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer