Brede glimlach bij Daniel Ricciardo: “Lang geleden dat ik nog eens op de eerste startrij stond”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In zijn McLaren reed Daniel Ricciardo een sterke sprintkwalificatie. Ricciardo profiteerde optimaal van de slechte start van Lewis Hamilton en door de gridpenalty voor Valtteri Bottas mag hij op zondag de race van op de eerste startrij aanvatten, naast Max Verstappen.

Daniel Ricciardo start morgen voor het eerst sinds de GP van Mexico in 2018 opnieuw van op de eerste startrij. Toen veroverde Ricciardo in de Red Bull F1-bolide de polepositie en weerhield hij Max Verstappen als teamgenoot ervan om de jongste polesitter ooit in de Formule 1 te worden.

Nu, bijna drie jaar later staat Daniel Ricciardo opnieuw op de eerste startrij en opnieuw is het samen met Max Verstappen naast zich, al zijn ze deze keer geen teamgenoten meer en is het Verstappen die van op de pole mag vertrekken.

“Het is erg lang geleden dat ik me nog eens in deze positie bevond,” zei Ricciardo na afloop van de sprintrace. “Morgen is belangrijk voor ons, we winnen echter een positie door Valtteri zijn problemen, dus we staan voor het eerst sinds lang op de eerste startrij. Daar ben ik zeer blij mee. Het is leuk om hier terug te staan!”

“Het is voor McLaren erg lang gelden, het is ook voor mij lang geleden. Het is dan ook zeer leuk om terug hier vooraan te staan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021