Brengen nieuwe maatregelen Britse regering de GP van Spanje in gevaar?

Het ziet er naar uit dat de Britse regering vandaag bijkomende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaat aankondigen. Maatregelen die ook ernstige gevolgen voor de F1-teams en de Spaanse GP kunnen hebben.


De voorbije dagen waren er al geruchten dat de Spaanse GP eventueel dreigde opnieuw van de F1-kalender te verdwijnen. Het circuit de Barcelona-Catalunya was er snel bij om de geruchten te ontkennen en te stellen dat de race ondanks de nieuwe coronabesmettingen gewoon zou doorgaan.

Er kon immers aan de maatregelen in Spanje en specifiek Catalonië perfect voldaan worden zonder hinder voor de F1-race maar er lijkt nu mogelijk een ander obstakel te komen: de Britse regering.

De Britse regering zou vandaag immers extra maatregelen aankondigen die een serieuze invloed op meeste F1-teams zullen hebben. Volgens de ‘BBC’ zou iedereen die uit Spanje terugkeert immers verplicht veertien dagen in quarantaine moeten gaan.

Op die manier zou Groot-Brittannië willen reageren op de forse opstoot van de coronabesmettingen in Spanje. Maar liefst zeven van de tien F1-teams hebben hun thuisbasis in Groot-Brittannië wat zou betekenen dat indien personeel of rijders terugkeren na de GP van Spanje, ze niet op tijd in België geraken voor de volgende race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner