Brengen nieuwe sponsors Haryanto opnieuw naar de F1?

Tijdens de zomerstop moest Rio Haryanto bij Manor plaats ruimen voor Esteban Ocon. De sponsors van de Indonesiër hadden het immers laten afweten. Haryanto’s manager zegt echter dat de kans groot is dat zijn poulain in 2017 terug op de startgrid verschijnt.

Haryanto startte dit jaar voor het eerst in zijn carrière aan een F1-seizoen. Geldproblemen zorgden er echter voor dat het seizoen van de Indonesiër al na de GP van Duitsland erop zat. Mercedes-beschermeling Esteban Ocon nam de plaats van Haryanto in bij Manor.

“Toen bekend raakte dat Rio niet meer racete, ging er een schok door Indonesië”, zegt Piers Hunnisett, de manager van Haryanto. “Mensen begonnen zelfs spontaan te vragen of ze konden helpen.”

“We konden zelfs al genoeg geld verzamelen voor de resterende races. Spijtig genoeg gebeurde dit net te laat. De deal tussen Ocon en Manor was een week beklonken.”

Toch is de kans volgens Huniset reëel dat Haryanto, die als beste resultaat een vijftiende plaats in Monaco heeft behaald, volgend jaar opnieuw achter het stuur van een F1-wagen kruipt.

“We zijn op dit moment gesprekken aan het voeren voor volgend jaar en die verlopen redelijk positief, al is er nog niets concreet”, aldus Hunnisett. “We proberen nu een sponsorpakket samen te stellen zonder staatssteun (hetgeen dit seizoen wel het geval was, red.). Daarin zitten ook sponsors uit Japan en Thailand. We wisten altijd dat er tijd nodig was om Azië de F1-markt te leren kennen, maar het begint beter en beter te gaan.”

Geschreven door Mike Tuyaerts
a:0:{}
Het raceweekend in Maleisië moet nog aangevat worden maar Pirelli heeft vandaag alvast de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van Japan meegedeeld. Maleisië en Japan zijn zogenaamde back-to-back races, die binnen een week plaatsvinden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}