Brengt de blown diffuser Ferrari opnieuw naar de top?

Ferrari lijkt te zijn herboren, maar zal de Italiaanse renstal zich ook opnieuw in de titelstrijd kunnen mengen?
De blown diffuser, het laatste nieuwe snufje in Formule1 zorgt ervoor dat er een evenwichtige stroom van uitlaatgassen langsheen de diffuser gaat, waardoor er meer neerwaartse druk is achteraan de wagen. Uitgerekend nu Ferrari uitgebreid experimenteert met de blown diffuser start men morgen van op de eerste startrij.

Alonso werd immers maar met twee duizendsten van een seconde verslagen door Sebastian Vettel. Maar ook Felipe Massa presteert opnieuw naar behoren. De Braziliaan vertrekt morgen als derde op de startgrid, zijn beste resultaat sinds Bahrein in het begin van dit seizoen.

Uiteraard heeft Ferrari al de voorbije races met zo’n blown diffuser gereden. Ook toen was de Ferrari opmerkelijk sneller dan de races voordien. Zowel in Valencia als in Groot-Brittannië werd de Italiaanse renstal echter gehinderd door bestraffingen of dubieuze beslissingen van de wedstrijdleiding.

Zal het deze keer wel goed verlopen voor Alonso en Massa? Het kan de strijd voor het kampioenschap alvast alleen maar ten goede komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021