“Briatore bij Ferrari zou niet hetzelfde zijn als Mourinho bij Real Madrid”

Fernando Alonso is van mening dat een eventuele komst van Flavio Briatore naar Ferrari niet hetzelfde zou zijn als de aanwezigheid van José Mourinho bij Real Madrid.
“Ik zou het leuk vinden als Flavio terugkeert naar de Formule 1. Flavio Briatore zou echter niet hetzelfde effect hebben zoals José Mourinho bij Real Madrid. Flavio is veel rustiger dan José Mourinho,” zo staat er te lezen op de website van de Spaanse sportkrant Marca. Het is immers algemeen geweten dat Alonso een hevige fan is van Real Madrid.

Alonso gaf ook toe dat de problemen bij Ferrari mede veroorzaakt worden door het feit dat ze niet genoeg risico’s durven nemen bij de ontwikkeling van hun wagen. Ze zijn veel te conservatief en dit is het verschil met de teams die momenteel aan het top van het klassement staan.

“Ik denk dat Ferrari moet proberen om hun werkwijze een beetje aan te passen. Meer risico’s nemen en innovatiever voor de dag komen. Vanaf nu moeten we proberen om zoveel mogelijk dingen zelf uit te vinden.”

Allemaal goed en wel, maar is het nu niet een beetje te laat om hier nu nog aan te beginnen? Dat is alvast de vraag die veel fans zich stellen.

“Het is inderdaad redelijk laat om nu nog grote veranderingen aan de wagen door te voeren maar het kampioenschap is nog lang en Ferrari is wel degelijk in staat om goed werk te leveren. We zijn er ons inmiddels wel al van bewust dat dit een lastig jaar gaat worden voor ons.”

Fernando Alonso dreigt ook zijn record van jongste tweevoudig wereldkampioen te verliezen aan Sebastian Vettel. Eerder moest hij zijn record van jongste wereldkapioen afgeven aan aartsrivaal Lewis Hamilton, die op zijn beurt dan weer de duimen moest leggen tegen de talentvolle Duitser.

“Het is goed mogelijk dat Sebastian met mijn record gaat lopen maar daar hou ik mij voorlopig niet mee bezig…”

Ferrari zal alvast betere resultaten moeten neerzetten als ze de achterban een beetje willen susssen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print