Briatore: "Een weekend om snel te vergeten"

Voor Renault verloopt het seizoen niet zo goed als verhoopt. De Franse renstal kent moeilijkheden om zich in de Top-10 te kwalificeren en in de punten eindigen is ook al een probleem. Zo startte Fernando Alonso vandaag vanop de tiende plaats, eveneens de plaats waarop de Spanjaard vandaag de finish bereikte.

Alonso werd in de tweede ronde aangereden door Lewis Hamilton, waardoor de Spanjaard de rest van de race moest afleggen met een beschadigde achtervleugel. Voor teamgenoot Piquet Jr. verliep het echter niet beter. Piquet moest immers opgeven door problemen met de versnellingsbak. Een weekend dus dat Flavio Britore en Renault snel willen vergeten.

"De race van Fernando werd gehinderd doordat hij in de tweede ronde werd aangereden door Hamilton. Nadien deed hij alles wat hij kon, ondanks zijn beschadigde wagen," zei Flavio Briatore na de race. "We weten echter dat we onze wagen competitiever moeten maken."

"Wat Nelson betreft, die had problemen met de betrouwbaarheid, al kende hij wel een goede start van de race. Dit is dan ook een race om snel te vergeten. We moeten hard blijven werken met ons ontwikkelingsprogramma tijdens de volgende test in Barcelona."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print