Briatore: “McLaren heeft een revolutie nodig om Alonso te behouden”

Om Fernando Alonso bij het team te houden, maar ook voor haar eigen toekomst heeft McLaren nood aan een revolutie. Dat zegt Flavio Briatore tegenover Autosport.

Voor het derde jaar op rij kent McLaren de nodige problemen met partner Honda. Het staat momenteel laatste in het kampioenschap van de constructeurs met slechts twee punten. Het contract van Fernando Alonso loopt aan het einde van dit seizoen af. De Spanjaard liet duidelijk verstaan te willen vertrekken als de situatie niet snel zal verbeteren.

Flavio Briatore, die deel uitmaakt van het management van Alonso, zegt dat een ander team enkel tot de mogelijkheden behoort als het daadwerkelijk een verbetering is voor zijn rijder. “Je wilt niet naar een team vertrekken waar je geen kans maakt om te winnen. Dat deden we al in het verleden. Een rijder moet in een team terecht komen waar je op z’n minst voor het podium kan vechten. Ik geloof dat McLaren heel hard werkt om de situatie van het team te verbeteren. Als het McLaren lukt om competitief te zijn… Fernando voelt zich erg goed in het team. Het team werkte erg goed tijdens de Indy 500. Dat hebben we geapprecieerd.”

“We zullen zien in een aantal maanden. Voor de zomerpauze moet er iets gebeuren. We werken nauw samen met het management van McLaren om een oplossing te vinden. Het is niet leuk om McLaren in deze situatie te zien, niet alleen voor de rijders, maar ook voor het team, de ingenieurs. Ze hebben een revolutie nodig. Ze moeten door elkaar geschud worden. Ze hebben een toekomst nodig. Niet alleen voor Fernando, maar voor elke werknemers. Het is een groots team, een grote naam.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer