Briatore: “Politieke spelletjes in de F1 zijn een oorlog”

Volgens Renault-teambaas Flavio Briatore zijn de politieke spelletjes die momenteel plaatsvinden in de F1 vergelijkbaar met een oorlog. Een oorlog die ervoor zal zorgen dat grote namen uit de sport zullen verdwijnen. Briatore is de praatjes dan ook meer dan beu.
“Ik vind het niet mooi dat mensen beweren dat Renault weldra niet meer zal deelnemen aan de F1. Hetzelfde wordt gezegd over ondermeer Toyota en BMW maar het zijn voorlopig echt niet meer dan geruchten. Er zullen enkele teams bijkomen maar de vraag is nog maar hoe hun aanwezigheid zal verlopen. Brabham is nog niet terug in de F1 en er zijn al een heleboel discussies”.

“De nieuwe teams zullen alle hulp kunnen gebruiken want kijk maar naar het team van Brawn. Zonder Mercedes hadden ze nu simpelweg geen motor. Renault is al gedurende 20 jaar actief in de F1 en Ferrari zelfs al 60 jaar. Er is volgens mij niets mis mee als wij plots zouden stoppen. Ik vind dat de mensen pas moeten praten als de dingen officieel zijn. Een feit is dat nieuwe teams moelijk van start geraken terwijl de vaste teams moeilijk kunnen overleven.”

Tot slot vertelde Briatore nog dat hij denkt dat er weinig veranderingen zullen zijn naar komend seizoen toe. Wat vandaag is, zal ook morgen nog zo zijn, denkt de Italiaan.

“We zijn nog steeds allemaal aanwezig. Volgend seizoen, als alles normaal blijft, zal nog steeds iedereen aanwezig zijn”, aldus Flavio Briatore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}