Briatore stopt in 2010 met F1

Renault-teambaas Flavio Briatore zal na het seizoen 2010 een punt achter zijn carriere zetten en dat wil dus eigenlijk zeggen dat de Italiaan aan zijn voorlaatste jaar begint. Briatore kampt al even met gezondheidsproblemen en het nieuws komt dus zeker niet aan als een schok. Enkele reporters vroegen nu al of hij later misschien nog een overstap naar Ferrari zou overwegen. Als Italiaan kan hij moeilijk weerstaan aan Ferrari maar dan mag Renault niet op gelijke hoogte zitten.

"Ik wil op dit moment Ferrari verslaan maar als mijn team niet zou kunnen winnen en ik kan voor Ferrari nog iets betekenen zou ik dat uiteraard willen doen. Ik ben een Italiaan en dan kan je moeilijk in het nadeel van Ferrari werken. Eigenlijk denk ik niet dat ik ooit voor hen zal werken want over twee jaar wil ik echt stoppen met F1", aldus Briatore.

Ook over de kosten besparingen die de FIA nu zal invoeren is de huidige Renault-baas positief. Volgens Briatore moest de sport al veel eerder veranderingen ondergaan hebben en vooral menselijker gemaakt worden. De sport mag niet leiden onder de crisis en daarom staat Renault momenteel achter de beslissingen van de FIA