Bridgestone verrast door Turkse weersomstandigheden

De GP van Turkije is op de F1-kalender verschoven van Augustus naar mei. Uiteraard heeft dit zijn gevolgen voor het weer tijdens het GP-weekend. Bridgestone brengt dan ook naar iedere race een andere bandencompound mee, dit naargelang het circuit en het verwachtte weer. Toch heeft Bridgestone zich laten verrassen door de temperaturen die momenteel in Turkije heersen.

Bridgestone geeft toe dat het een ander weerbeeld en warmere temperaturen had verwacht, maar zegt dat de problemen die de teams mogelijk ervaren zeer beperkt zijn.

"We hadden verwacht dat het in mei iets warmer zou zijn in Turkije. De wind is echter zeer koud, wat ervoor zorgt dat we geen al te hoge circuittemperatuur hebben," aldus Hirohide Hamashima, hoofd van de bandenontwikkeling bij Bridgestone. "Ik denk dat we voor volgend seizoen een iets zachtere band moeten meebrengen."

De circuittemperatuur is zo’n tien tot vijftien graden kouder dan dat Bridgestone had verwacht. Dit zorgt ervoor dat de banden een veel groter risico lopen om graining te vertonen. De teams hebben dan ook veel minder grip dan normaal.

 

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner