Brundle: “Bottas kan zich niet meer verstoppen”

Martin Brundle gelooft dat Valtteri Bottas, die van Williams naar Mercedes gaat, zich volgend seizoen nergens gaat kunnen verstoppen.

Na weken van speculaties werd Valtteri Bottas bevestigd als teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes. Voordat Bottas werd voorgesteld, had Brundle een gesprek met Autosport tijdens Autosport International.

“Bottas heeft de snelheid, maar het is een ander verhaal als je in een wagen rijdt waar je races mee kan winnen, voor een team waarvan het kampioenschap winnen geen wens is, maar een verwachting”, zei Brundle.

“Hij kan nergens van weg lopen of zich verstoppen. Ik denk dat Valtteri de mentale capaciteit heeft om dit aan te kunnen. Lewis is iemand met de mentaliteit ‘geef me elke rijder als teamgenoot, ik zal sneller zijn’, maar ik denk dat hij anders reageert als het Fernando Alonso of Sebastian Vettel zou zijn. Op het einde van komend seizoen wordt het pas interessant, wanneer veel goede rijders einde contract zijn.”

Verder had Brundle het afscheid van Rosberg niet verwacht. Hij gelooft dat het de reeks van Mercedes zou kunnen doorbreken. “Het bracht Mercedes in een erg moeilijke positie”, vertelt Brundle over het vertrek van kersvers wereldkampioen Rosberg. “En het zou voor enkele seizoenen voor problemen kunnen zorgen.”

Brundle heeft wel bewondering voor de keuze voor Rosberg. Hij vindt het een moedige beslissing om op een hoogtepunt in zijn carrière te stoppen. “Maar waar is de passie, de inzet om de wereld te laten zien dat je de beste bent in deze prachtige wagen, met dit fantastisch team? De meeste van ons zouden alles overhebben om een seizoen met die wagen te rijden. Als je het hoogtepunt bereikt, geniet dan ook van de terugkeer. Neem niet meteen de eerste uitgang. Ik snap het niet, maar heb veel respect voor hem. Het is zijn keuze, daar valt niets over te zeggen. Maar dat betekent nog niet dat ik het begrijp.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print