“Budgetplafond is niet de oplossing voor de Formule 1, wel zelfdiscipline”

Volgens McLaren-baas Ron Dennis is een budgetplafond invoeren niet de oplossing voor de Formule 1 maar wel zelfdiscipline.

Er is al heel wat geschreven over de mogelijke oplossingen om kosten te besparen in de Formule 1. Het vaakst gehoorde voorstel is het invoeren van een zogenaamd budgetplafond in de Formule 1. Het idee op zich lijkt simpel maar de invoering ervan is veel minder simpel, aangezien er strikt bepaald moet worden welke kosten ten laste van het budget van een F1-team zijn en welke niet.

Neem nu bijvoorbeeld Ferrari, McLaren of Williams. Naast hun F1-acitivteiten hebben ze immers ook andere bedrijfsactiviteiten en welke kosten schrijf je dan specifiek toe aan het F1-team en welke niet. Sowieso vormt volgens McLaren-baas Ron Dennis een budgetplafond niet de oplossing voor de Formule 1. Volgens Ron Dennis moeten de kleinere teams simpelweg een strikter budgetbeleid toepassen en dus meer zelfdiscipline hebben.

“Het gebeurt ieder jaar. De F1-teams spenderen het geld dat ze ter beschikking hebben en dat zullen ze altijd doen,” aldus Ron Dennis. “Ze zullen nieuwe manieren vinden om geld te spenderen waaraan ze anders niet zouden denken wanneer ze het geld niet ter beschikking hebben. De uitgaven moeten gecontroleerd worden door het management, niet door een externe partij.”

“Je moet zelf bepalen wat je gaat uitgeven want het speelt geen rol wat de anderen jou opleggen. Indien je meer wil uitgeven dan zal dat ook lukken aangezien het een sport is waarbij dat steeds mogelijk is. Het is zelfdiscipline die de teams aan de dag moeten leggen,” besluit Ron Dennis.

En daarin heeft Ron Dennis misschien wel gelijk. Het is immers reeds meermaals bewezen dat je van twee teams niet het meeste geld moet uitgeven om de beste prestaties neer te zetten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}