Buemi heeft geen schrik na zijn crash

Sebastien Buemi kende een nogal angstig moment toen hij tijdens de eerste vrije training plots beide voorwielen van zijn Toro Rosso zag verdwijnen.
De 21-jarige Sebastien Buemi wilde op het einde van het rechte stuk remmen maar plots explodeerde zowat het hele systeem aan de voorzijde van zijn wagen. Beide wielen kozen hun eigen richting en vanuit de cockpit kon Buemi daar zelf nog bitter weinig aan veranderen. De wagen kwam een stuk verder tot stilstand en Buemi kon zonder kleerscheuren terug richting de garage wandelen. Volgens enkele insiders zou hij echter wel trillend zijn aangekomen.

Op de beelden zie je duidelijk dat de fout niet aan Buemi te wijten is. Buemi heeft alvast de schok kunnen verwerken en hij kan dus morgen probleemloos aan de kwalificatie deelnemen.

“In de wagen zelf voelde ik geen probleem aankomen. De uitloopzone was gelukkig groot en dat besefte ik meteen. Ik maakte me niet bepaald zorgen. Ik heb nog steeds vertrouwen in de wagen want bepaalde onderdelen gaan nu eenmaal soms plots stuk. Ik verwacht al zeker niet dat ik morgen een gelijkaardig incident zal beleven”, aldus Buemi.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}