Buemi hoopt op regen

Sebastien Buemi pokerde vandaag tijdens de kwalificatie om zo tijdens de race een erg goed resultaat te kunnen neerzetten.
Na zijn bizar ongeval op vrijdag, dat te wijten was aan nieuwe wieldragers, werd Sebastien Buemi’s Toro Rosso hersteld met oudere onderdelen. Daardoor had de Zwitser maar een uur tijd om aan de afstellingen van zijn wagen te werken.

Men besloot dan ook om met een gewaagde strategie op de proppen te komen. Buemi zocht naar een goede afstelling voor in de regen en zette die al klaar op zijn wagen. Hij reed dus de kwalificaties met een regenafstelling.

“Het team heeft fantastisch werk geleverd!”, verklaarde de jonge rijder na afloop. “Ik heb geen problemen ondervonden vandaag maar ik had meer verwacht van de kwalificatie. Eigenlijk is een dertiende plaats nog goed als je maar een uurtje hebt kunnen rijden. Zo ver is mijn startpositie toch niet verwijderd van de punten.”

“Morgen wordt er regen verwacht dus hebben we voor een setup gekozen die in alle omstandigheden redelijk moet zijn.”

“Ik wed liever op meerdere paarden.”, verklaart technisch directeur Giorgio Ascanelli. “We hebben dus gekozen voor downforce op het niveau van droog weer en de rest is afgesteld voor regenweer.”

Jaime Alguersuari was tevreden over zijn prestatie tijdens de kwalificatie. “We geraken steeds dichter bij Q3. Dat is zeer goed, zeker omdat ik nog nooit op dit circuit heb gereden. We maken kans op punten als we constant kunnen blijven op lange afstanden en het beter gaat dan twee weken geleden. Ongeacht het weer, ik denk dat we een goede race kunnen rijden, maar toch zie ik liever geen regen.”

Door Stef Mertens

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}