Buemi scoort opnieuw punten, Bourdais wilde liever niet racen

Sebastien Buemi, de enige rookie op de F1-grid, kent een uitstekende start van z’n carrière. In de moeilijke omstandigheden van de Grote Prijs van China werd hij vandaag achtste. Teamgenoot Sebastien Bourdais had vandaag liever niet geraced…
Toch verliep de race niet zonder brokken voor de jonge Zwitser. Hij reed z’n voorvleugel stuk op de uiteindelijke winnaar, Sebastian Vettel.

“Het incident met Vettel gebeurde tijdens de safety car. Ik zag hem niet tot ik er vlak bij was. Ik week nog uit maar ik kon er niet meer langs. Gelukkig kon de vleugel vervangen worden en kon ik verder rijden. Ik ben heel blij voor het team dat geweldig werk leverde. Ik heb nu twee keer punten gepakt in drie wedstrijden, dat had misschien nog beter gekund maar ik ben toch tevreden.”

Buemi heeft nu twee punten meer dan teamgenoot Sebastien Bourdais die vandaag elfde werd.

“Gemengde gevoelens voor mij vandaag omdat ik vind dat we niet hadden moeten racen in deze omstandigheden. Er was gewoon teveel aquaplanning. Ik had zeker 15 tot 20 keer kunnen spinnen en de crash van Sutil toonde aan hoe erg het had kunnen mislopen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print