Buemi wil samen met Button voor STR rijden

Sebastien Buemi hoopt dat hij in 2009 naast Jenson Button voor Toro Rosso mag rijden. Buemi zegt dat zijn overeenkomst niet lang meer op zich zal laten wachten en dat het enkel nog op papier moet gezet worden. Hij wil liefst een sterke teammaat en als hij kan kiezen wordt het Jenson Button. Button zelf hoopt nog steeds dat iemand het Honda-team zal opkopen zodat hij daar in dienst kan blijven. Veel tijd om te beslissen heeft de Britse rijder niet aangezien Honda zich op een zeer vervelend moment wist terug te trekken uit de sport.

Jenson Button stond al 150 keer aan de start van een Grote Prijs in zijn carriere als F1-rijder en volgens Buemi is dat voldoende om te bewijzen dat er iets in hem zit. In Hongarije wist Button zelfs ooit te winnen met een mindere Honda-wagen. Wat Buemi’s eigen tests betreft vindt hij dat hij het niet slecht heeft gedaan. Zijn tegenstanders om een zitje waren Takuma Sato en Sebastien Bourdais. Enkel de vergelijking met Sebastian Vettel zal pas later deze week kunnen gemaakt worden.

"Om te beginnen hoop ik op een sterke teammaat in 2009. In het beste geval kan ik naast Jenson Button rijden en leer ik veel bij. Op een vorige test in Barcelona wist ik maar drie tienden slechter te doen dan de ervaren jongens en dat was zeker niet slecht. Op dinsdag en woensdag zal ik mezelf opnieuw met Vettel kunnen vergelijken. De vorige keer was ik maar 0,2 seconden trager dan hem", aldus Buemi.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023