Button blijft hopen op de titel

Jenson Button incasseerde net als Sebastian Vettel en Fernando Alonso een serieuze tegenslag in de strijd om de titel, toch blijft hij hopen op een verlenging van zijn titel.
Alle drie behaalden ze geen punten in Spa-Francorchamps, een serieuze streep door de rekening in de strijd voor de titel. Hamilton en Mark Webber werden eerste en tweede, wat hen meteen deed uitlopen in de wk-tussenstand. Jenson Button is er echter van overtuigd dat het niet te laat is om de scheve situatie nog recht te zetten. In zes races kan immers nog veel gebeuren.

“Mijn titelkansen zijn zeker nog niet voorbij,” antwoordde Button op een vraag van talkSPORT radio. “Ik was wel erg teleurgesteld na afloop van de race, maar eigenlijk is 35 punten niet onoverkomelijk.”

“Als je het vergelijkt met het puntensysteem van vorig jaar, dan zijn het eigenlijk 14 punten, wat niet erg veel is. Het is een overwinning en een vijfde plaats, alles is dus nog mogelijk en het zal er hevig aan toegaan tijdens de komende zes races.”

Button staat momenteel 35 punten achter op wk-leider en teamgenoot Lewis Hamilton. Toch is de Brit ervan overtuigd dat McLaren niet alles in het werk zal stellen om Hamilton te bevoordelen.

“Nee, McLaren zal geen nummer één hebben,” antwoordde Button. “Het is een erg fair team, dat hebben we ook in het verleden reeds gezien. Dat is ook de reden waarom ik voor McLaren heb gekozen.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print