Button heeft vertrouwen in toekomst van Formule 1

Jenson Button heeft vertrouwen in de top van de Formule 1 organisatie dat ze uiteindelijk de juiste beslissingen zullen nemen om de toekomst van de sport veilig te stellen.

Enkele tijd terug schreef de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) een open brief richting de top van de Formule 1 om na te denken over de toekomst. Ook Jenson Button maakt deel uit van de GPDA en liet in het verleden reeds zijn stem horen over de toekomst van de Formule 1. De rijder van McLaren verklaarde tegenover F1i dat hij vertrouwen heeft dat de sport een mooie toekomst te wachten staat.

“Ik denk dat het altijd moeilijk is voor een topsport als deze. Wanneer je racet in de beste tak van de motorsport, dan krijg je altijd meer kritiek. De Formule 1 krijgt op dit moment heel wat kritiek over zich heen, van mensen binnen de sport, maar ook van buitenstaanders. Het is voor mij belangrijk dat de mensen die iets kunnen doen aan die kritiek, dat ze beseffen dat er kritiek is en er iets aan gaan doen. Dan ziet het er goed uit. Als we dingen veranderen in de goede richting, dan is dat fantastisch en het is zeker mogelijk. Ik ben zeker dat de mensen die de leiding hebben de juiste beslissingen zullen nemen.”

Button vreest dan ook niet voor de toekomst van de Formule 1 op korte en lange termijn. Hij ziet ook dat de leiding van de sport maar al te graag veranderingen wil doorvoeren.

“Ik maak me geen zorgen, want iedereen in de Formule 1 beseft dat er zaken moeten veranderen. Een sport kan nooit perfect zijn. Er zijn altijd wel zaken waarover geklaagd wordt. Maar het lijkt wel dat deze dagen de kritiek erger is.”

“Het is mooi om te zien dat de intentie er is om te veranderen. Het heeft enkel zijn tijd nodig. Hopelijk verliezen we onze fans niet, want dat zou een groot probleem zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}