Button kan silly season nog beïnvloeden

Het silly season draait momenteel volop rond Kimi Raikkonen, maar ook Jenson Button heeft nog geen contract bij McLaren voor 2014.
image
De Brit verklapte dit feit in de aanloop naar de GP van België, nadat hem gevraagd werd naar zijn toekomst, nu er een stoeltje vrij komt bij Red Bull en hoogstwaarschijnlijk ook bij Ferrari.

“Ik denk dat het contract er wel ligt, maar nog niet ondertekend werd.” vertelde Button. “Ik wil er echt wel bij blijven volgend seizoen. Je zal dan wel denken dat dit vreemd klinkt na zo’n seizoen, maar toch denk ik dat dit seizoen op de één of andere manier een positief effect heeft op ons. Ik denk immers dat het team volgend jaar zeer sterk voor de dag zal komen, dus ik wil er echt wel bij zijn.”

Zoals elke rijder geeft Button Ferrari op als hoofddoel, mocht het nodig zijn. “Red Bull is klaar denk ik. Ik denk dat het stoeltje bij Ferrari zo wat voor elke rijder een mooie kans biedt. De kans krijgen om voor hen te mogen rijden klinkt heel opwindend, want Ferrari heeft echt alles. Ik hoop dan ook dat degene die het stoeltje krijgt ook degene is die het het meest verdient.”

De Brit wist vorig jaar op dominante wijze de Belgische GP te winnen met zijn McLaren. Het team uit Woking verklaarde gisteren echter dat overwinningen er dit jaar niet meer zullen inzitten. Toch leeft Button van de overtuiging dat zijn team kan strijden om een podiumplaats in Spa.

“We moeten positief denken. Ik weet niet waar we precies zullen eindigen, maar ik denk wel dat een podium haalbaar moet zijn. Vijfde worden op vijf seconden van de derde plaats, daar zou ik nog mee kunnen leven, maar vijfde worden op een halve minuut van de derde plaats, dat wil ik niet. Dan zouden we geen enkele verbetering hebben gemaakt.” aldus Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}