Button: “Lastig om aan te passen aan limieten van nieuwe wagens”

Jenson Button vervangt dit weekend Fernando Alonso voor de GP van Monaco. De Brit zat gisteren voor het eerst in de nieuwe generatie wagens tijdens de eerste twee vrije trainingen. Hoewel hij de snelheid van teamgenoot Vandoorne volgde, vindt Button het lastig om zich aan te passen aan de nieuwe wagens.

Omdat Fernando Alonso dit weekend aan de slag gaat in Amerika tijdens de Indy 500, kreeg Jenson Button de taak om aan de GP van Monaco deel te nemen voor McLaren. Hoewel Button sprak over een “normale start” na de eerste vrije training, moest hij na de tweede vrije training toegeven dat het moeilijk is om met het extra vermogen van de nieuwe generatie wagens om te gaan. Button reed zijn laatste ronden in de Formule 1 in november in Abu Dhabi, waardoor de eerste dag van de GP van Monaco meteen de eerste kennismaking was met de nieuwe wagen van McLaren.

“Ik maakte een goede start tijdens de eerste vrije training, maar de tweede vrije training was lastiger”, vertelt Jenson Button tegenover Autosport. “Er was immers meer grip en dat is een groot verschil met wat ik de voorbije zeven jaar heb meegemaakt.”

“Ik remde voor bochten en ik kreeg het gevoel dat ik in de muur ging belanden. Het voelde vreemd aan, maar ik begin het onder de knie te krijgen. De hogere snelheden zijn zo leuk. Het eerste gedeelte van het zwembad is voluit. Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik die bocht voluit nam. Dat is fantastisch. De derde bocht is ook heel leuk, maar daar moet ik nog werken aan het remmen. Ik moet vertrouwen krijgen om hard te remmen. Het is net als voor het eerst leren racen: vroeg remmen, snel van het gas, insturen en zo vroeg mogelijk terug gas geven.”

“Er is nog meer op komst en hopelijk gaat het beter nadat ik de data heb bekeken.”

“In bocht vijf kreeg ik een rilling en besefte meteen dat ik na zeven maanden opnieuw in een F1-bolide reed en dan nog in Monaco. Het is een prachtige ervaring. Wat er dit weekend ook gebeurt, het zal alweer vergeten zijn op maandag. Het belangrijkste is om te genieten van dit weekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer