Button: “Moeilijkheden in Suzuka zijn geen verrassing”

Jenson Button liet na de kwalificatie voor de GP van Japan weten dat de moeilijkheden op het circuit van Suzuka te verwachten waren. Hij verwachtte echter niet dat het zó lastig ging worden.

Na enkele zeer goede raceweekends in Singapore en Maleisië verwachtte men dat ook Suzuka een topweekend zou worden voor McLaren-Honda, waarvoor het een thuisrace is. Dit draaide echter anders uit.

Button werd in het eerste deel van de kwalificatie al uitgeschakeld en vertrekt morgen vanaf de zeventiende positie. Teamgenoot Alonso werd in het tweede deel uitgeschakeld en moest genoegen nemen met de vijftiende plaats op de startgrid.

“We hopen altijd op fantastische resultaten in Japan, doordat dit de thuisrace voor Honda is, maar het is geen goed circuit voor ons. Het heeft een aantal rechte stukken maar ook de bochten worden genomen aan een hoge snelheid, zonder al te veel te remmen. Hier is onze bolide jammer genoeg niet voor gemaakt,” klinkt het bij Button.

“Het is een zwaar weekend, misschien nog wel zwaarder dan gedacht. Het is een van de moeilijkste circuits voor ons, misschien zelfs het moeilijkste. Het hele weekend had ik problemen. Op vrijdag was de afstelling helemaal niet goed. Vandaag was het al stukken beter, maar had ik een probleem met mijn krachtbron. Daardoor ging er veel kracht verloren.”

Button was niet heel ontevreden met zijn prestatie. Hij kwam immers maar 0,032 seconden te kort op Alonso. Hij heeft dus op een haar na Q2 gemist.

“Het team beloofde me om de power unit op tijd te herstellen, zodat alles was opgelost voor de kwalificatie. Dit hebben ze dan ook voor elkaar gekregen. Ik zat maar drie honderdsten van een seconde van Fernando. Drie honderdsten, dat is niet het einde van de wereld wanneer hij een vlekkeloos weekend achter de rug heeft,” besloot Button.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022